scurta prezentare - Jocul Regelui

Am văzut pe propria piele cât e de greu să închegi o carte, dar vă spunem sincer că a meritat, cu toate că a fost dificil să o publicăm și cu atât mai anevoios să o vindem.
Aveți în fața o lucrare șocantă pe care ne-o asumăm, chiar dacă la o lectură atentă iese în evidență discrepanța dintre problematica abordată și compoziția accesibilă.
JOCUL REGELUI este primul volum dintr-o trilogie, ce mai conține ULTIMUL PION și ÎNTOARCEREA REGINEI.
Cartea suportă destule observații. Ea nu poate fi judecată pe baza unei abordări critice consacrate, fiindcă nu aparține literaturii propriu-zise, ci reprezintă mai degrabă o construcție hibridă de cultură populară.
Personajele, enunțate schematic, se conturează ca simboluri arhetipale, masculine sau feminine, ce nu sunt lăsate, în mod voit, să se împlinească. Firele narațiunii, deși sinuoase, străbat în ritm alert un coctail de teme ambițioase.
Volumul transpune într-o lume cu accente fantastice, idei sau experiențe legate de destin, șansă, identitate, religie, dragoste, creație sau prietenie.
Acțiunea se petrece pe mai multe planuri, subsecvente, într-un viitor posibil devenit prezent și în trecut, după o criză din care umanitatea nu mai poate scăpa.
Trecutul este marcat de ambițiile personajelor ce trăiesc într-o societate de consum unde averea materială primează în fața altor valori, iar viitorul (prezentul) este supus iminentei confruntării dintre bine și rău, Dumnezeu și Diavol.
Nadtin și Udarc, doi mercenari plecați în misiunea de a recupera un colet misterios, ajung într-un orășel minier dominat de forțe stranii – oameni cârtiță, cei veniți din văzduh, soldați, iele sau demoni etc.
Karun și Oris sunt doi asceți, provenind dintr-o familie străveche, care participă la războiul declanșat în mica comunitate minieră și la ferma din apropiere de sosirea armatei lui Tatu, cea care a supus întreaga regiune unui regim de teroare.
Resursele vieții de zi cu zi lipsesc sau sunt mult diminuate. Supraviețuitorii se izolează și reînvie obiceiuri arhaice, farmece și descântece sau jocul călușului, pentru a reface echilibrul fragil ce le guvernează existența, dar și universul.
Întreaga poveste se oglindește în simbolurile ascunse în jocul de șah, unde regele este cea mai slabă piesă și, în același timp, cea mai importantă.
Relația în continuă schimbare dintre om și divinitate, relevă și un alt motiv pentru care Dumnezeu a făcut lumea…
„Descoperiți-l, citind cartea!”
Noi am încercat să spunem o poveste interesantă… Dacă am reușit, Dumneavoastră decideți!
Autorii

Comentarii

Postări populare